Μάρκος Δανάς

SpecialityΓενικός Γραμματέας ΣΔΙΠΕ

Ο Μάρκος Δανάς γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη. Είναι manager με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων φορέων.

Από το 2013 είναι Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ενώ είναι ακόμη μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων και της Ομάδας Εργασίας για την Διανομή των Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπ.Τουρισμού. Από το 2018 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Είναι μέλος της Ομάδας Εργασίας για το portalΤουρισμού Υγείας του ΕΟΠΥΥ και μέλος του Executive council του European Historic Thermal Towns Association. Την περίοδο 2007-2010 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Λουτρών Λαγκαδά Μον.ΑΕ.

Ο Μάρκος Δανάς έχει δώσει πολλές διαλέξεις-εισηγήσεις για το ζήτημα των Ιαματικών Πηγών σε τμήματα ΑΕΙ, ΤΕΙ και αλλού σε όλη τη χώρα ενώ έχει  συγγράψει δεκάδες άρθρα και αναλύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Έχει αποφοιτήσει από την σχολή Διοίκησης Οικονομίας τμήμα marketing του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος ΜΒΑ από την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ακόμη είναι κάτοχος διπλώματος e-tourism (m-commerce and e-marketing in tourism) από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και μέλος του Think Tank «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» δεξαμενή πολιτικού λόγου και προβληματισμού.

All session
by Μάρκος Δανάς