Στέφανος Παλλαντζάς

SpecialityΠολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΠΑΚ.

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου ειδικεύτηκε στον χρονικό και οικονομικό προγραμματισμό μεγάλων έργων
Το 2012 ίδρυσε μαζί με άλλους μηχανικούς το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (www.eipak.org) , το οποίο σήμερα αποτελεί επίσημο εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικών Κτιρίων στην Ελλάδα και την Κύπρο, αριθμεί πάνω από 150 μέλη, διεξάγει σεμινάρια πιστοποίησης σχεδιαστών και τεχνικών παθητικών κτιρίων και συμμετέχει σε διεθνή φόρα και ευρωπαϊκά προγράμματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Σήμερα υποστηρίζει συμβουλευτικά τον σχεδιασμό και κατασκευή δεκάδων τέτοιων κτιρίων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ πιστοποιεί κτίρια σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία και Γερμανία.
Έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις για το Παθητικό Κτίριο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο και Τουρκία, ενώ είναι εισηγητής στα Passive House Basics και Certified PH Designer Σεμινάρια που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικού Κτιρίου (iPHA) από την ημέρα της ίδρυσης της, μέλος του Affiliates Council , της επιστημονικής επιτροπής και της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της iPHA από το 2013, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου παθητικών κτιρίων από το 2015. Είναι πιστοποιημένος σχεδιαστής παθητικών κτιρίων από το Μάρτιο του 2014 , πιστοποιημένος CPHD Trainer από τον Ιούνιο του 2013 και Εντεταλμένος Πιστοποιητής Κτιρίων από τον Μάιο του 2016. Μιλάει γερμανικά και αγγλικά.

All session
by Στέφανος Παλλαντζάς