Λεωνίδας Χριστόπουλος

SpecialityΓεν. Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος είναι αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ έχει εργαστεί και στα Υπουργεία Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είναι κάτοχος πτυχίου στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Warwick, ενώ σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε ειδικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε θέματα μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα και υπεύθυνος για έργα όπως η αναδιοργάνωση της κεντρικής δημόσιας διοίκησης και η κατάρτιση του νέου μισθολογίου του δημοσίου τομέα, ενώ συμμετείχε και στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών στο πεδίο της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Την τελευταία τριετία ο Λεωνίδας Χριστόπουλος ήταν σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ για θέματα Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης.

All session
by Λεωνίδας Χριστόπουλος